Styrelsen 2022

Styrelsen 2022

Ledamot/IT-ansvarig
Jag har sedan barnsben seglat. Allt från Windsurfining till större fartyg. Under min ungdom seglade jag mycket skuta. 100 ton svartek som drivs fram av 10 segel är fantastiskt. Det är även en god skola i att framföra ett skepp. Numera är eken utbytt mot fransk Jeanneau-plast.  Min Sun Odyssey 45 förvärvade jag 2014 och är väldigt nöjd. När jag inte seglar jobbar jag som IT-konsult.

Eva Söderstedt

Ordförande
Båtintresset började då min far köpte sommarstuga med tillhörande 5,5m mahognybåt m utombordare. Då – 13 år gammal – lärde jag mig köra motorbåt och även att åka vattenskidor. Första egna båten köptes något år innan jag fyllde 30, och då fortsatte intresset för bl a vattenskidåkning.
Motorbåtarna blev större och större med åren, tills intresset för längre färder på vattnet tilltog och äldsta dottern och jag gick vår första segelkurs. Efter den köptes första segelbåten – en Scanner 399DS.
Nu seglar jag min tredje Beneteau – en Oceanis 40. Under senare år har jag hållit en rad kurser ombord, men coachar även andra på deras båtar. Seglar gärna i Medelhavet samt i Karibien när tillfälle ges.

Ledamot
Mitt seglingsintresse började med vindsurfing i tonåren. När jag bildat familj blev seglingslivet lockande som alternativ till sommarstuga och det har jag aldrig ångrat.
Första båten var en S30 som följdes av en Maxi 999. 2008 köpte jag en ny Jeanneau 39iP efter att noga ha jämfört båtar i storleks- och prisklassen. Jag seglar tillsammans med hustrun Eva och barn och vänner på ostkusten och gärna en kanaltur in till Vättern ibland.
Har också en förkärlek till Kroatiens skärgård dit jag arrangerat flera seglatser.
Ledamot/IT-ansvarig

Olof Johannesson

Ledamot/Kassör
Ledamot
Ledamot

Anders Lindberg

Suppleant

Jag köpte min första båt 1966, en röd tvåmastad C-kanot. Pengarna hade jag sparat ihop med hjälp riskersättning som röjdykare i marinen. Därefter har jag haft ett antal båtar, M22, M25, SK 55, Lady Helmsman och nu Jeanneau 39i P.

Har seglat alla somrar sen 1966 och uppfostrat 4 underbara barn på sjön. Under senare år med allt större båtar har våra seglingar blivit allt längre och längre och nu i samband med pensionen så är siktet mot varmare breddgrader högst aktuellt. Är också lärare på Båtägarskolan där jag håller kurser på sjön under sommaren och teori på vintern (förarbevis och kustskeppare).

Suppleant
Vi har en Oceanis 373 sedan några år. Inte precis en kappseglingsbåt men för oss är det en flytande sommarstuga som vi brukar förtöja vid olika öar i Stockholms skärgård. Eftersom både jag själv och våra katter har lätt för att bli sjösjuka så håller vi oss där vågorna inte är för stora. Jag har en dröm om att kunna använda vår spinnaker som legat i malpåse sedan vi köpte den för några år sedan. Den trasslar sig alltför mycket.
Ledamot

Ulrica Emnegard

Suppleant

Comments are closed.